Wat is een youngtimer?

Wat is een youngtimer?

Het begrip ‘youngtimer’ is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Een youngtimer is een auto tussen de 15 en 30 jaar oud. Vaak denken mensen dat een youngtimer een auto is van 15 jaar of ouder, maar vanaf het dertigste levensjaar wordt er gesproken van een oldtimer. Echter, sommige mensen beschouwen auto’s ouder dan 25 jaar al als oldtimer. Al maakt dat in ons geval niet veel uit, want het type auto dat wij aanbieden is (over het algemeen) de BMW 3-serie van het einde van de jaren negentig. Allemaal youngtimers dus.

Waarom is het verstandig om een youngtimer te rijden

Over het algemeen is het rijden van een youngtimer een verstandige keuze: er zijn vaak veel fiscale voordelen en wanneer er een lage kilometerstand is, kan een youngtimer echt nog een lange tijd mee. Bij een auto van 15 jaar of ouder betaal je namelijk bijtelling over de waarde in het economisch verkeer. En gezien dit een stuk lager is dan de nieuwwaarde van een nieuwe auto van bijvoorbeeld € 50.000, houd je per maand, en daarmee per jaar, netto een boel geld over.
Een youngtimer wordt vaak afgenomen door zakelijke rijders: ondernemers, zzp’ers, mkb’ers en starters. Wil je bijvoorbeeld niet al te veel kilometers rijden, maar wil je wel je autokosten zakelijk aftrekken? Bij ons ben je aan het juiste adres. Het kan ook zijn dat je als zzp’er een zakelijke auto zonder privégebruik rijdt, maar behoefte hebt aan een tweede auto met een lage bijtelling. Ook dan biedt een oudere auto uitkomst.

De voordelen zijn per persoon verschillend

Het is lastig om te zeggen wat een youngtimer jou precies oplevert, omdat de voordelen vaak van je persoonlijke situatie afhangen. Zaken die invloed hebben zijn bijvoorbeeld in welke belastingschijf de bijtelling valt of wat de kilometrage per jaar is. Daarnaast zijn de voertuigen die wij in de lease hebben, vaak voorzien van zwaardere motoren. Allereerst omdat de techniek een stuk betrouwbaarder is, maar ook omdat deze voertuigen vaak met weinig kilometers bij ons binnenkomen. En vaak ook nog van de eerste eigenaar.

Dit is dan ook de reden dat wij voorafgaand aan onze ontmoeting geen concrete uitspraken over de uiteindelijke prijs kunnen doen. Ter verduidelijking hebben wij een vergelijking gemaakt tussen twee leasevoertuigen. De zuinige bijtellingscategorieën laten we buiten beschouwing en we gaan uit van het daadwerkelijke verbruik (iets wat in lease-offertes van nieuwe auto’s vaak te wensen overlaat). Uiteraard is deze vergelijking alleen een indicatie. De conclusie is wel dat bij een kilometrage van 15.000 per jaar, het voordeel minimaal € 150 netto per maand is. Klik hier om naar de vergelijking te gaan.

Contact

Mocht je geïnteresseerd zijn in het leasen van een van onze youngtimers, dan is het goed om ons eventjes te bellen. Wij werken uitsluitend op afspraak. En omdat wij de tijd willen nemen voor je, is het goed om te weten wanneer je langskomt. Zo kunnen we goed voorbereid met elkaar gaan zitten. Wanneer we een afspraak hebben gemaakt, kun je natuurlijk langskomen voor een proefrit en vragen over jouw toekomstige auto.

Mocht je overigens benieuwd zijn naar de regelingen die wij treffen voor het leasen van onze youngtimers, dan kun je hier terecht.

020 760 1545

Donauweg 10, 1043 AJ Amsterdam