Youngtimer regeling

Ervaar de voordelen

Zoals je weet, brengt het rijden van een youngtimer een boel voordelen met zich mee. Maar het is lastig om te zeggen wat een youngtimer jou precies oplevert, omdat de voordelen in sommige gevallen van je persoonlijke situatie afhangen. Zaken die invloed hebben zijn bijvoorbeeld in welke belastingschijf de bijtelling valt of wat de kilometrage per jaar is. Los van deze voordelen, is het gebruikelijk om bepaalde afspraken te maken wanneer je een auto ouder dan 15 jaar gaat rijden. Daarom behandelen we op deze pagina alle regelingen, kosten en fiscale voordelen.

Youngtimer-regelingen

Een youngtimer is geen nieuwe auto, waardoor de bedrijfszekerheid van de wagen anders is. Moet je bijvoorbeeld een keer naar de garage, dan kan het zijn dat je auto langer weg is dan normaal. Langere levertijden van onderdelen, of problemen die moeilijker zijn op te lossen, kunnen voorkomen. Wanneer je een auto leaset bij Youngtimer Lease, dan gelden de volgende voorwaarden:

Het eigen risico voor schade (schuldschade of niet schuldschade) is € 500.

Onderhoud vindt altijd plaats bij een vaste garage (deze garage zit in Wormerveer).

Mocht je onverhoopt stil komen te staan, dan is de ANWB-dekking passend. Die sleept de auto naar de garage en zorgt voor vervangend vervoer.

Vervangend vervoer wordt ook geregeld bij gepland onderhoud.

Winterbanden zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Over onze auto’s

Zoals eerder aangegeven, hebben wij de nodige ervaring met voertuigen van 15 jaar jong. En precies om die reden weten wij ook heel goed wat de beperkingen van veel auto’s zijn. Daarom bieden wij alleen het soort auto aan, waarvan wij weten dat hij als beste uit de ‘test’ komt. De kwaliteit van de ene wagen is namelijk een stuk lager dan die van de andere. Het model waar wij de beste ervaringen mee hebben is de 3-serie van BMW. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons aanbod te beperken tot dit betrouwbare, sportieve model met comfortabele rijeigenschappen.

Wij leveren alleen voertuigen met zwaardere benzinemotoren en een automatische versnellingsbak, omdat deze goed te vinden zijn met weinig kilometers. Dat is ook de reden dat wij geen diesels aanbieden: daarvan zijn de kilometerstanden vaak erg hoog. (En je mag er in bepaalde gemeentes niet mee rijden. Ook belangrijk.)

Waar je verder rekening mee moet houden, is het feit dat er geen fabrieksnavigatie in onze auto’s zit. Wel is er een autotelefoon en de mogelijkheid tot bluetooth streaming op de stereo-installatie.

 

De algemene kosten en fiscale voordelen van een youngtimer

Omdat wij alleen de BMW 3-serie aanbieden, kunnen wij vrij makkelijk de kosten communiceren. De leasebedragen voor de BMW 3-series zijn: € 495 per maand met werkelijke brandstofkosten van € 170 per maand. Onze 3-series zijn er in een paar varianten:

De 4-deurs sedan.

De 5-deurs station.

De coupé.

De cabrio.

Wanneer je een auto least via Youngtimer Lease, dan profiteer je meerdere (fiscale) voordelen. En dat zijn er nogal wat:

Je rijdt een betrouwbare (zakelijke) auto.

De voertuigen zijn vaak van de eerste eigenaar.

De voertuigen hebben vaak weinig kilometers op de teller, waardoor het al snel voelt alsof je een nieuwe auto hebt aangeschaft.

Je kunt de autokosten zakelijk aftrekken.

Je kunt een mooie tweede auto met een hele lage bijtelling rijden.

De kosten op jaarbasis

Om jou een duidelijk beeld te geven over wat leasen via Youngtimer Lease je oplevert, vind je hieronder een berekening van de kosten per jaar. In de berekening is geen rekening gehouden in welke belastingschijf je zit. Verder is er geen rekening gehouden met zaken als je hypotheekaftrek.

De belastingaanslagen zijn aannames en overgenomen uit het programma Elsevier Belasting Aangifte. Wanneer je in een hogere belastingschijf zit, wordt het voordeel groter. De leasebedragen zijn overgenomen van de website Leaseplandirect. Er is uitgegaan van een Ford Mondeo sedan met automatische versnellingsbak, over een periode van 36 maanden zonder aanbetaling. Het leasebedrag is ongeveer € 500 per maand en daadwerkelijke brandstofkosten € 150.

020 760 1545

Donauweg 10, 1043AJ Amsterdam

020 760 1545

Donauweg 10, 1043AJ Amsterdam